Vlonders & Steigers

Vlonders of steiger laten aanleggen

Uw tuin verrijken met een mooi terras, een vlonder of een steiger aan de waterkant? De vlonders van Hovenier Treur verzekeren u van onbezorgd genieten. Door de nodige ervaring met het plaatsen van vlonders en steigers kunnen wij in vrijwel elke situatie een passende vlonder of steiger aanleggen. De aanleg van een terras op een vlonder kan met verschillende materialen en op verschillende manieren uitgevoerd worden.

De eerste stap is het bepalen van welk materiaal de vlonder of steiger gemaakt wordt. Dit is mogelijk met geïmpregneerd hout, hardhout of hout composiet. De geïmpregneerde terrasplanken is de voordeligste keuze, maar niet de meeste duurzame. Een vlonder of steiger van hardhout is vele male duurzamer. Hardhouten vlonderplanken van de houtsoorten Bangkirai en Massaranduba zijn verkrijgbaar met FSC-keurmerk. Een keurmerk voor hout dat betekent dat het hout opeen duurzame wijze uit het bos is geoogst, zonder schade aan het bos toe te brengen. Naast een houten vlonder of steiger bestaat er ook nog de keuze voor een kunststof vlonder of steiger. Deze keuze is kostbaarder in aanschaf, maar wel duurzamer, makkelijker te verwerken en onderhoudsvriendelijker.

Hovenier Treur kan uw steiger of vlonder plaatsen in verschillende diktes. In de particuliere tuin volstaat een plankdikte van 21 tot 25mm. Planken met een dikte van minder dan 21mm zijn vaak krom en buigen door als je over de vlonder loopt. Vlonderplanken met een dikte van 28mm of meer worden gebruikt bij jachthavens die intensief gebruikt worden.

Vlonder plaatsen Mijdrecht